پرستار فیلیپینی در ایران2024-09-04
آرزوهای بر باد رفته پرستاران ایرانی
زنان فیلیپینی که در وزه پرستاری و مراقبت از سالمندان تحصیل و کار کردند، می توانند در کشور ایران از سالمندان نیز مراقبت کنند. به گفته دبیرکل خانه پرستار ایران، طبق استاندارد سازمان جهانی بهداشت، به ازای هر هزار نفر، حداقل سه پرستار نیاز است، این عدد در ایران سال ۲۰۱۸ معادل ۱.۶ بوده یعنی نصف استاندارد جهانی. این کمبود به معنای فشار کار بیشتر است که موجب فرسایش و خستگی پرستاران میشود که نه تنها جان خودشان را به خطر میاندازد که میتواند موجب مرگ بیمار نیز بشود. پرستارانی که در بیمارستانهای دولتی کار میکنند، معمولاً تحت قوانین وزارت بهداشت حقوق دریافت میکنند. طبق حقوق پرستاران در سال ۱۴۰۳، حقوق پایه یک پرستار تازهکار در بیمارستانهای دولتی معمولاً به طور متوسط حدود ۱۰ تا ۱۳ میلیون تومان در ماه است.
عدم تسلط به زبان فارسی مانع بزرگی برای ارتباط موثر با جامعه میزبان و یافتن فرصت های شغلی بهتر است. تفاوت های فرهنگی عمیق بین ایران و فیلیپین نیز باعث بروز سوء تفاهم ها و مشکلات سازگاری در زندگی روزمره و محیط کار می شود. حقوق سالانه یک پرستار عمومی در امارات بین ۴۵ تا ۷۰ هزار درهم امارات است که معادل ۱۲ تا ۱۹ هزار دلار آمریکا میشود. در بیمارستانهای خصوصی، حقوق پرستار و حقوق سوپروایزر پرستاری معمولاً کمی بالاتر از بیمارستانهای دولتی است و بسته به سیاستهای هر بیمارستان و توانایی مالی آن، این افراد میتوانند درآمدی بیشتری در ماه داشته باشند. با این حال، مزایا و امنیت شغلی بیمارستانهای خصوصی معمولاً کمتر از بیمارستانهای دولتی است. برنامههای دکتری برای پرستارانی طراحی شدهاند که به دنبال فعالیتهای تحقیقاتی و علمی در حوزه پرستاری هستند.
قرار است یک سامانه به نام «بانک کار» برای پرستاران آماده شود تا بتوانند بدون درگیریهای اداری، به بیمارستانهای موردنظرشان درخواست گذراندن دوره ارزیابی بفرستند. هدف از ایجاد این سامانه به طور مشخص راحتتر کردن پروسه پیدا کردن شغل برای پرستاران ایرانی اعلام شده است. کار در این مراکز قرارداد ندارد و هیچ تضمینی برای اینکه ویزای آنها تمدید شود نیست.اما این تمام مشکل پرستاران ایرانی نیست. طبق گزارش ۲۰۲۴، آلمان و دانمارک در رتبهبندی حقوقی پرستارها، در جایگاه هفتم و سوم قرار دارند. پرستاران در آلمان از تسهیلاتی مانند دریافت هزینه تعطیلات سالانه و برنامه کاری منعطف و شناور برخوردارند.
مهاجرت پرستاران به ایالات متحده آمریکا به دلیل تقاضای بالای این کشور برای نیروی کار در بخش بهداشت و درمان، همواره از موضوعات مورد توجه بوده است. ایالات متحده آمریکا با سیستم مراقبتهای بهداشتی پیچیده و پیشرفته، نیازمند جذب پرستاران ماهر از سراسر جهان است تا بتواند خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیتی ارائه دهد و کمبود نیروی کار خود را جبران کند. ترکیه با رشد سریع بخش بهداشت و درمان و نیاز فزاینده به نیروی کار ماهر در این حوزه، به یکی از مقاصد جذاب برای پرستاران ایرانی تبدیل شده است. موقعیت جغرافیایی استراتژیک، فرهنگ غنی و متنوع و امکانات پیشرفته پزشکی از جمله عواملی هستند که ترکیه را برای پرستاران خارجی جذاب میکنند. مهاجرت به ترکیه میتواند فرصتی مناسب برای پرستاران فراهم کند تا در یک محیط حرفهای و چند فرهنگی تجربه کسب کنند و زندگی جدیدی را آغاز نمایند.
برخی کشورها برنامههای تبادل فرهنگی با کشورهای دیگر دارند که شامل آموزش و تبادل تجربههای کاری در زمینه پرستاری میشود. این برنامهها میتواند به پرستاران کمک کند تا با فرهنگهای مختلف آشنا شده و دانش خود را بهبود بخشند. پرستارانی که علاقه مند به تحقیق و پژوهش هستند، میتوانند از طریق برنامههای فلوشیپ و پژوهشی در کشورهای دیگر به مهاجرت بپردازند. این برنامهها معمولاً برای پرستاران با تجربه و دارای تحصیلات عالی مناسب است. برخی از پرستاران ممکن است بخواهند در دورههای تخصصی کوتاه مدت (مثل دورههای آموزشی پیشرفته در زمینههای خاصی از پرستاری) شرکت کنند.
در کنار رشدی که در آمار مهاجرت به کانادا در سه سال گذشته برای همه مشاغل شاهد بودهایم،رشد آمار مربوط به پرستارها به کانادا به علت کمبود نیروی کار در این کشور ، این رشته را به یکی از مهمترین رشتهها برای اداره مهاجرت کانادا تبدیل کرده است. همانطور که در جدول زیر قابل مشاهده است رخ مهاجرت پرستاران به کشور کانادا در سالهای منتهی به ۲۰۲۴ همواره در حال افزایش بوده است و در مقایسه با سال ۲۰۲۰ حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. سیستم مراقبت های بهداشتی نیوزلند به دلیل کیفیت بالا و نوآوری شناخته شده است که منجر به تقاضای زیادی برای پرستاران واجد شرایط شده است. متوسط پرستار ثبت نام شده در نیوزلند حدود دلار نیوزلند (تقریباً دلار) در سال درآمد دارد. نیوزلند به دلیل زیبایی طبیعی خیره کننده و فرصت های تفریحی در فضای باز مشهور است، اما بازار کار پرستاری می تواند کاملاً رقابتی باشد و پرستاران ممکن است با چالش هایی مانند رفت و آمد طولانی یا انزوا در مناطق روستایی مواجه شوند. مثلا بسیاری از آن ها در بخش غیر رسمی اقتصاد مشغول به کار هستند و از حقوق قانونی مانند قرارداد کاری و بیمه محروم می باشند.
این مشاغل به دلیل نیاز بازار ایران به این نوع خدمات و مهارت های زبانی زنان فیلیپینی انتخاب می شوند. در سالهای اخیر استخدام پرستار کودک فیلیپینی خیلی مد شده است؛ خصوصا اگر در محدوده نیاوران و فرشته زندگی کنید؛ میبینید که خیلی از همسایهها برای فرزندشان پرستار فیلیپینی گرفتهاند. دلیل خاصی دارد که خانوادهها به جای استخدام پرستار بچه ایرانی، نیروی آسیای شرقی میگیرند؟ استخدام چنین فردی چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه این صفحه مجله سلامت آچاره به بررسی این موضوع پرداختهایم؛ لطفا با ما همراه باشید. برخی کشورها برنامههایی برای جذب نیروهای ماهر در زمینههای مختلف از جمله پرستاری دارند. این برنامهها به پرستارانی که دارای تجربه کاری و تحصیلات مرتبط هستند اجازه میدهد که به عنوان نیروی کار ماهر به کشور مقصد مهاجرت کنند و در کنار کار، دورههای تحصیلی مرتبط را نیز بگذرانند. مهاجرت تحصیلی یکی از روشهای محبوب برای پرستارانی است که به دنبال بهبود دانش و مهارتهای خود و همچنین دسترسی به فرصتهای شغلی بهتر در کشورهای مختلف هستند.
با توجه به اینکه سفارت آلمان در ایران فعالیت دارد بنابراین همه مدارک نیاز به اخذ مهرهای مربوط به وزارت امور خارجه و دادگستری ایران را نیز دارند. یکی از دلایل اصلی و مهم مهاجرت زنان فیلیپینی به ایران، جستجوی فرصت های شغلی بهتر به خصوص در حوزه های مراقبت از کودک و سالمند می باشد. زیرا همان طور که گفته شد، جمعیت سالمندان در کشور ایران زیاد است، که تقاضا برای نیروی کار در کشور ما نسبت به این موضوع بالا است. همچنین عوامل اقتصادی مانند پایین بودن سطح درآمد در فیلیپین و امید به زندگی بهتر در ایران از دیگر دلایل مهاجرت هستند. پیوندهای خانوادگی از طریق ازدواج با مردان ایرانی و امکان تحصیل در ایران، عواملی هستند که زنان فیلیپینی را به این کشور می کشانند. ولی به طور کلی میتوان موارد زیر را مزیت استفاده از روش مهاجرت تحصیلی برای پرستاران دانست.
دانشگاه سنت لوئیس، شهر باگویو دارای یکی از مشهورترین مدارس پرستاری در فیلیپین است و دانشجویان داخلی و بین المللی می پذیرد. این دانشگاه خصوصی در فیلیپین دانشجویان را برای تمرین حرفه ای در زمینه های مختلف از جمله دنیای علوم بهداشتی آماده می کند بعلاوه اینکه ارائه برنامه های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه پرستاری در این دانشگاه ممکن است. آکادمی کاردانشو به نمایندگی از انجمن پرستاری ایران با بیش از ۳۵ سال سابقه کاری با هدف افزایش سطح دانش در جامعه فعالیت خود را در زمینه برگزاری دوره های مدیریتی و دوره های پرستاری و کمک پرستاری با توجه به استانداردها روز آغاز نموده است. ما امید آن را داریم که در سالیان آینده بتوانیم دوره های دیگری نیز اضافه کنیم و دوره های آموزشی خود را گسترش دهیم. مسئولان این کشور در طول سالها متوجه میل پرستاران کشورمان به کار در دانمارک شدهاند و سعی کردند این فرصت را برای جبران کمبود نیروهای خود غنیمت شمارند. جالب است بدانید پس از اعتراضات و تجمع ایرانیها در میدان شهرداری کپنهاگن، مسئولان در این زمینه واکنش نشان دادند و سعی کردند راهحلی برای مشکلات ایرانیها پیدا کنند.
در چند سال گذشته شاهد افزایش شمار مهاجرت پرستاران به عمان به خصوص برای متقاضیان ایرانی بودهایم. بر اساس آمار منتشر شده از اداره مهاجرت کشور عمان در سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۰۰۰ پرستار برای کار در عمان به این کشور مهاجرت کردند. در این میان سهم کشورهای هند،پاکستان،فیلیپین،سریلانکا و ایران بیشتر از سایر کشورهای جهان بوده است. جالب است بدانید این آمار در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰۰۰ پرستار در سال بوده است و در کمتر از ۵ سال شاهد افزایش ۸۰ درصدی آمار مهاجرت پرستاران به عمان بودهایم. در ایران، درآمد رشته پرستاری بسته به عوامل مختلفی مانند سابقه کاری، تحصیلات و نوع بیمارستان (دولتی یا خصوصی) متفاوت است که در ادامه توضیح میدهیم.
پرستاران، دیگر به دنبال شغل یا وعدههای بهبود و اصلاح وضعیت نیستند، آنها چمدان به دست آماده مهاجرتاند. عمان، امارات، آلمان، دانمارک یا هر کجا غیر از یکی از بیمارستانهای ایران را ترجیح میدهند. آخرین آمار مهاجرت پرستاران، سالانه ۲۵۰۰ پرستار است که پیشبینی میشود سال آینده دوبرابر شود. اما آمار حداقلی هم زنگ خطر خالی شدن بیمارستانها از پرستاران را به صدا درآورده است. در کشورهایی که با کمبود پرستار مواجه هستند، مانند آلمان، کانادا و استرالیا یا حتی ترکیه، معمولاً حقوق بالاتری به پرستاران پرداخت میشود. این افزایش حقوق به منظور جذب نیروی کار داخلی و خارجی و جبران کمبود نیرو انجام میشود.
با این حال، درآمد پرستارها بسته به کشور، تجربه کاری، تحصیلات و نوع محیطی که در آن مشغول به کار هستند، تفاوتهای زیادی دارد. در این مقاله به بررسی درآمد رشته پرستاری در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها میپردازیم. پرستاران باید فرمهای درخواست پذیرش دانشگاه را تکمیل کرده و مدارک لازم را ارسال کنند. توجه داشته باشید که شما باید یک نامه انگیزشی که به خوبی توضیح دهد چرا علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته پرستاری هستید را تهیه کنید و در آن تمامی اهداف تحصیلی و شغلی خود را بنویسید. ارائه توصیه نامه از اساتید و یا کارفرمایان پیشین شما نیز میتواند کمک کننده باشد.
پس از تایید مدارک پرستاران میتوانند به طور مستقیم از وب سایتهای کاریابی در کشور آلمان و یا به صورت مستقیم از مراکز درمانی و بیمارستانهای این کشور پیشنهاد شغلی دریافت کنند. پس از دریافت قرارداد کاری از طرف کارفرما متقاضیان میبایست با ارائه مدارک مورد نیاز ویزای کار آلمان درخواست خود را برای تبدیل ویزا به ویزای کار در این کشور ارسال نمایند. اگر آلمان را پرطرفدار ترین مقصد برای مهاجرت پرستاران ندانیم حتماً باید مهاجرت پرستاران به آلمان را یکی از سه روش محبوب در میان متقاضیان ایرانی قلمداد کنیم. به غیر از شرایط دریافت اقامت دائم پس از ۴ سال کار کردن در این کشور و ثبات اقتصادی و کیفیت زندگی در کشور آلمان شاید شرایط سادهتر این کشور برای مهاجرت پرستاران بزرگترین دلیل برای اقبال گسترده پرستاران ایرانی به کشور آلمان شده است. در این بخش به جوانب مسائل مربوط به این کشور و پذیرش پرستاران خارجی میپردازیم.
طبق گزارشها در یک سال اخیر تنها 130پرستار ایرانی در کپنهاگن موفق شدند، در بیمارستانها برای گذراندن دوره ارزشیابی پذیرفته شوند. در بخش ارزشیابی، مهارت تخصصی و زبانی پرستاران خارجی برای ششماه بررسی میشود و هیچ ضمانتی برای پیدا کردن کار دائم در بیمارستانها نیست. اما آن ها در کشور ما با چالش های بسیار زیادی رو به رو می شوند، بسیاری از آن ها به دلیل شرایط کاری و اقتصادی بهتر مهاجرت می کنند. اما متاسفانه زندگی شخصی و کاری آن ها در این کشور با مشکلات بسیاری مواجه است. در نتیجه، برای بهتر شدن وضعیت زنان فیلیپینی در ایران، به تلاش های بیشتر در جهت حقوق بشر، حمایت قانونی و ایجاد شرایط کاری انسانی تر نیاز است. حمایت از سازمان های مردم نهادی فعال در حوزه مهاجرت و تقویت همکاری های بین المللی با فیلیپین در زمینه های مهاجرت و حقوق زنان نیز یکی از دیگر راهکارهای مهم می باشد.
معمولاً بیشتر متقاضیان موظف هستند تا تاییدیههای مربوط به مدرک تحصیلی خود را از سازمانهایی که توسط دولت کانادا به عنوان سازمانهای ارزیابی مدارک تحصیلی نظیر وس (wes) عمل میکنند، دریافت کنند. متقاضیان در دو مرحله میبایست مدارک خود را تا لحظه شروع فعالیت خود در کشور آلمان تهیه و تنظیم نمایند. مرحله اول مدارکی است که میبایست در لحظه معادل سازی مدرک پرستاری به سازمانهای ارزیابی مدارک پرستاری ارسال کند. در این مرحله متقاضی میبایست مدرک تحصیلی (کارشناسی و کارشناسی ارشد) و ریز نمرات کار و گواهی اشتغال به کار خود را به زبان آلمانی ترجمه نماید. علاوه بر مدارک ذکر شده ، در این مرحله ارائه ترجمه مدارک هویتی و گواهیهای آموزشی و دورههای تکمیلی و همچنین مدرک زبان آلمانی نیز ضروری است. با قطعیت میتوان گفت هیچ پرستاری نمیتواند بدون دانش زبان آلمانی فرایند مهاجرت به این کشور را طی کند (مگر در فعالیتهای غیر از پرستاری).
شهریور امسال احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری از دوبرابر شدن آمار مهاجرت پرستاران ظرف سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ خبر داد و از آلمان و دانمارک به عنوان کشورهایی نام برد که با رغبت زیاد پرستاران ایرانی را میپذیرند. اگر قصد استخدام پرستار کودک فیلیپینی دارید و فکر کردهاید؛ این نیروها، خیلی ارزان کار میکنند؛ بهتر است دقیقتر فکر کنید. این اشخاص چون خارجی هستند و به دلیل شرایط بد کشورشان در خاورمیانه در جستجوی کاراند؛ معمولا هزینه خدمات خود را با دلار حساب میکنند. ممکن است که این مبلغ را به دلار دریافت نکنند؛ اما با توجه به خدمات مراقبت از کودک، تدریس زبان یا در صورت نیاز خانواده ، نظافت منزل، رقمی کمی نسبت به نرخهای جهانی میگیرند اما در کل، حقوق پرستار کودک فیلیپینی در کشور ما چندان نمیارزد. پس از جمع آوری مدارک متقاضیان میبایست نسبت به ترجمه مدارک تحصیلی که شامل مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد و ریز نمرات آنها ، گواهی اشتغال به کار ، گواهی های آموزشی دورههای تکمیلی به زبان آلمانی اقدام نمایند.
اما در این مهاجرت با چالش های جدی مانند تفاوت های فرهنگی، زبانی و حقوقی مواجه می شوند. بسیاری از این زنان در مشاغل خانگی مشغول به کار شده و با مسائل مربوط به اقامت، ازدواج های اجباری و یا برخورد سیستم های حقوقی رو به رو می شوند. به صورت کلی باید گفت، که وضعیت زنان فیلیپینی در کشور ایران نیاز به توجه بیشتر از جانب حقوق بشر دارد، تا شرایط زندگی و کاری آن ها بهبود یابد. شرط بسیار مهم دیگر برای مهاجرت یک پرستار به کشور کانادا ارائه سوابق شغلی مرتبط در حوزه کار پرستاری پس از دریافت مدرک تحصیلی است. البته طول مدت سوابق کاری مورد نیاز در برنامههای مختلف ممکن است تفاوتهایی با یکدیگر داشته باشند.
شهریورماه امسال محمد میرزابیگی، رئیس کل سابق سازمان نظام پرستاری، اعلام کرد که روزانه ۵ تا ۶ پرستار از کشور خارج میشود، اما آمار محمد شریفی مقدم از این هم بالاتر است. در امارات متحده عربی، پرستاران به دلیل تقاضای بالا برای خدمات پزشکی و نظام بهداشتی پیشرفته، حقوق نسبتاً بالایی دریافت میکنند. حقوق پرستارها در این کشور بستگی به تجربه، تخصص، محل کار (بیمارستانهای دولتی یا خصوصی) و منطقه جغرافیایی دارد. در کشورهای دیگر، درآمد پرستارها به مراتب بیشتر از ایران است و این تفاوت عمدتاً به دلیل اقتصاد قویتر، تقاضای بالای نیروی کار و ساختارهای متفاوت نظام سلامت است. در بعضی از سریالهای تلویزیونی و نیز فیلمهایی که روی صحنه میآید، متاسفانه شخصیت پرستار وارونه جلوه داده میشود و حتی به آنها اهانت میکنند و نحوهی رفتار آنها را ناشایست جلوه میدهند.
این روش شامل پذیرش در دورههای تحصیلی مختلف مانند کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای معتبر کشورهای مختلف است. دانشگاه فیلیپین به عنوان یکی از بهترین دانشگاه ها نه تنها در کشور بلکه در سراسر آسیای جنوب شرقی شناخته می شود که یک موسسه پزشکی و تحقیقاتی است که توسط دولت تامین می شود. این موسسه دارای یکی از بهترین دانشکده های پرستاری در فیلیپین است که برای ارائه تمام سطوح برنامه های پرستاری (لیسانس، کارشناسی ارشد و دکترا) طراحی شده است. برای داشتن اطلاعات بیشتر در خصوص مدارس ایرانی فییپین می توانید با مشاورین ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایید. دانشگاه سانتو توماس یکی از قدیمی ترین موسسات و موسسات با رتبه بالا در فیلیپین است و برنامه هایی را در زمینه های مختلف اعم از دوره های بهداشتی تا کسب و کار ارائه می دهد متقاضیان می توانند در کالج پرستاری UST در رشته پرستاری تحصیل کنند. علاوه بر آن در سانتو توماس برنامه های کارشناسی و کارشناسی ارشد را در رشته پرستاری ارائه می شود که لیسانس علوم در پرستاری به مدت 4 سال برای کسانی طراحی شده است که به دنبال کسب مهارت برای موقعیت های ابتدایی در مراکز بهداشتی هستند.
ولی برای پرستارانی که قصد دارند با معادل سازی مدرک خود از طریق روشهای نیروی متخصص اقامت دائم به کشور کانادا را به دست آورند، یکی از فاکتورهای مورد بررسی اداره مهاجرت این کشور فاکتور سنی به شمار میرود. این یعنی در روشهای نیروی متخصص فدرال و استانی سن متقاضیان میتواند باعث افزایش شانس و یا کمتر شدن درصد موفقیت مهاجرت پرستاران به کانادا باشد. محدوده ایدهآل سنی برای مهاجرت از طریق نیروی متخصص برای پرستاران به کانادا بین ۳۰ تا ۴۰ سال است. میترا.ن یکی از پرستارانی است که از دریافت مجوز از دولت دانمارک ناامید شده و اگر ویزای کاری همسرش نبود او هم مانند بسیاری دیگر از پرستاران ایرانی از این کشور اخراج میشد. او توضیح میدهد که خود دولت دانمارک هم میداند که نقشهاش برای جذب پرستاران ایرانی به بن بست خورده است. دانمارک تا یک سال پیش آزمون زبان دانمارکی را برای پرستاران خارجی اجباری میدانست اما برای راحتتر کردن پروسه استخدام پرستاران، الزام ارائه مدرک زبان دانمارکی را برداشت.
این دورهها میتواند شامل کارگاهها، سمینارها و برنامههای آموزشی کوتاه مدت باشد که معمولاً چند هفته تا چند ماه طول میکشد. برخی دانشگاهها و موسسات آموزشی برنامههای تبادل دانشجو (Exchange Programs) و همکاریهای بین المللی با دانشگاهها و موسسات کشورهای دیگر دارند. این برنامهها به پرستاران امکان میدهد که بخشی از تحصیلات خود را در یک کشور دیگر بگذرانند. ۱۵ میلیون تومان حقوق او، تنها هزینه اجاره خانهاش میشده و برای تامین نیازهای اولیه مجبور به کار در چند بیمارستان بوده، اما حالا مدعی است با حقوق پرستاری در آلمان میتواند خانه و ماشین خریداری کند و به راحتی به مسافرت برود. این رقم با توجه به نرخ تورم تنها میتواند بخشی از اجاره خانه یک خانواده دو نفره باشد.
مهاجرت پرستاران به کشورهای مختلف فرصتهای زیادی را به همراه دارد، اما این فرآیند با چالشها و مشکلات متعددی نیز همراه است. پرستارانی که قصد مهاجرت دارند باید با توجه به این عوامل و شرایط زندگی در کشور مقصد تصمیم گیری کنند. وقتی صحبت از هزینه زندگی به میان میآید، در خصوص فیلیپین باید گفت این هزینه ها بسیار پایین است و میتواند تقریبا هر کسی را در خود جای دهد و برای پرداخت قبوض، خرید غذا و هر هزینه دیگری برای کل سال به بیش از 6000$ (دلار) نیازنیست. متاسفانه، متقاضیان مجاز به کار در فیلیپین به صورت پاره وقت در بین کلاس ها خواهند بود که البته این موضوع به محدودیت های مرتبط با ویزای آنها بستگی دارد. پرستار ایرانی دیگری به نام مریم یزدانیان هم از جمله افرادی است که از استخدامشدن در دانمارک ناامید شده است.
کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، انگلستان، آمریکا، آلمان و کشورهای اسکاندیناوی از مقاصد محبوب برای ادامه تحصیل پرستاران هستند. پس حتما در انتخاب کشور مقصد خود، این گزینهها را به یاد داشته باشید.انتخاب دانشگاههای معتبر با برنامههای تحصیلی مناسب برای پرستاران از اهمیت بالایی برخوردار است. حتما قبل از انتخاب ، رتبه بندی دانشگاهها، کیفیت آموزش و امکانات تحقیقاتی که دانشگاه دارد را بررسی کنید و سپس تصمیم بگیرید. پرستاران با مهاجرت به کشورهای دارای سیستمهای آموزشی پیشرفته، میتوانند به روزترین دانش و مهارتهای تخصصی را در زمینه پرستاری کسب کنند. دسترسی به کتابخانهها، آزمایشگاهها و سایر منابع آموزشی پیشرفته که ممکن است در کشور مبدأ در دسترس نباشد، از دیگر مزایای مهاجرت پرستاران است. حالا بسیاری از پرستارانی که مدرک زبان دارند نمیتوانند در هیچ بیمارستانی دورههای ارزیابی بگذرانند و مجوز بگیرند.» او در ادامه میگوید که در شهر آرهوس در یک سال گذشته تنها ده پرستار موفق شدند این دورهها را گذرانده و مجوز بگیرند.
کانادا به دلیل کیفیت بالای زندگی خود با تمرکز بر تعادل بین کار و زندگی شناخته شده است. با این حال، بازار کار پرستاری می تواند کاملاً رقابتی باشد و پرستاران ممکن است در برخی مناطق با لیست انتظار طولانی برای موقعیت های بیمارستانی مواجه شوند. یکی از سوالات متداول متقاضیانی که قصد ورود به بازار کار پرستاری دارند در رابطه با میزان حقوق و دستمزد در این کشور می باشد. میزان دستمزد با توجه به سوابق کاری و مهارت افراد متفاوت است، اما به طور کلی میانگین حقوق پرستاران در کشور فیلیپین ₱ (پزوی فیلیپین) می باشد. متقاضیانی که قصد کار و اقامت در کشور فیلیپین را دارند باید هزینه های زندگی در این کشور را در نظر داشته باشند. میزان درآمد در کشور فیلیپین با میزان مخارج در این کشور همخوانی داشته و متقاضیان می توانند با درآمد به دست آمده به راحتی در این کشور زندگی کنند.
اگر متقاضی قصد دارد به عنوان یک دانشجوی بین المللی در فیلیپین در رشته پرستاری تحصیل کند، بخش مالی این روش باید یکی از اولویت های اصلی برای دانشجو باشد. در حال حاضر، اکثر دانشکده های پرستاری در فیلیپین شهریه ای بین 1000$ تا 2500$ (دلار) در سال دریافت می کنند. با این وجود، اکثر موسسات دولتی به طور متوسط شهریه سالانه 1000$ (دلار) دارند در حالی که موسسات خصوصی بیشتر از این رقم اما کمتر از 2500$ (دلار) هزینه می کنند. خدمات بهداشت ملی (NHS) در بریتانیا اشتغال پایدار و مزایای خوبی را برای پرستاران فراهم می کند. متوسط پرستار ثبت نام شده در انگلستان حدود پوند (تقریباً دلار) در سال درآمد دارد. بریتانیا به خاطر تاریخ غنی و جاذبههای فرهنگی خود شناخته شده است، اما پرستاران ممکن است با چالشهایی مانند ساعات کاری طولانی، سطح استرس بالا، و یک سیستم اداری پیچیده مواجه شوند.
با اتخاذ این رویکردها میتوان شرایط زندگی و کار زنان فیلیپینی در ایران را بهبود داد و از حقوق آن ها به عنوان نیروی کار مهاجر دفاع کرد. زنان فیلیپینی مهارت های بسیاری دارند، که می توانند در کشور ایران از این مهارت خود به عنوان فرصت شغلی استفاده کنند. همان طور که می دانید ایرانیان بسیاری هستند که به دنبال مدرس زبان انگلیسی برای یادگیری زبان می گردند. بیشتر زنان فیلیپینی به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند و می توانند به عنوان مدرسان زبان به صورت خصوصی و یا در موسسات آموزشی شروع به تدریس کنند. یا خیلی از زنان فیلیپینی در ایران هستند که در زمینه صنایع دستی و هنرهای دستی مهارت بسیار زیادی دارند، که در کشور ما می توانند محصولات خود را تولید کرده و شروع به فروش آن کنند.
برای اطلاع از هزینه های زندگی در کشور فیلیپین به مقاله هزینه زندگی در فیلیپین مراجعه کنید. به عنوان یک پرستار برای مهاجرت به آمریکا، متقاضیان باید چندین مرحله را طی کنند. ابتدا، داشتن مدرک تحصیلی معتبر در رشته پرستاری و تجربه کاری مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. مدارک تحصیلی باید توسط سازمانهای معتبر آمریکایی، همچون CGFNS (Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools)، معادل سازی و تأیید شوند. اساساً کشور کانادا و وزارت بهداشت این کشور هیچ محدوده سنی خاصی را به عنوان شرط سنی مهاجرت پرستاران به کانادا تعیین نکرده است.
با توجه به شرایط سختی که شغل پرستاری دارد، بسیاری از کشورها، برای جذب نیرو از مشوقهای انگیزشی و حقوق بالا استفاده میکنند. این وضعیت پرستاران را به مهاجرت سوق میدهد، به خصوص آن که کشورهای عربی و تعدادی از کشورهای اروپایی، مدارک تحصیلی ایران را میپذیرد. پدرانی که به دلیل متارکه یا فوت همسرشان، تنها زندگی میکنند؛ گاهی خودشان ترجیح میدهند، پرستار فرزندشان از میان متقاضیان فیلیپینی باشد. پرستاران میتوانند پس از اتمام دوره تحصیلی اولیه، در مقاطع تحصیلی بالاتر مانند دکتری ادامه تحصیل دهند.با دریافت مدارک تحصیلی پیشرفته، پرستاران میتوانند به عنوان استاد یا مدرس در دانشگاهها و موسسات آموزشی مشغول به کار شوند. مهاجرت پرستاران به آنها این امکان را میدهد تا بتوانند در زمینههای خاصی از پرستاری مانند پرستاری بیهوشی، پرستاری اورژانس، پرستاری مراقبتهای ویژه و غیره تخصص خود را دریافت کنند. همچنین باعث میشود تا پرستاران فرصت کار در بیمارستانها و مراکز بهداشتی کشورهای مختلف را داشته باشند و تجربه عملی با سیستمهای بهداشتی پیشرفته کشورها را کسب کنند.
خیلی از افراد بعد از قبولی پرستاری به درآمد این رشته، شرایط استخدام رشته پرستاری، شرایط بازار کار، آینده شغلی و… فکر میکنند که سعی کردیم در ادامه به پاسخ این سوالها اشاره کنیم. اگر بخواهیم در یک کلام، بگوئیم که پرستار کودک فیلیپینی، خوب است یا بد؟ باید بگوییم خیر خوب نیست. در صورتیکه قصد مهاجرت دارید یا سفرهای خارجی در پیش دارید و نمیتوانید، یک پرستار ایرانی را خود ببرید؛ میتوانید به استخدام پرستار کودک فیلیپینی فکر کنید. اگر هم به دلیل مد روز محلههای گران، به نظرتان رسیده که استخدام یک پرستار بچه خارجی، در تربیت فرزندتان معجزه میکند؛ سخت در اشتباهید. یک مرکز اعزام پرستار بچه معتبر، نظارت دقیقی به روند همکاری و عملکرد پرستارش دارد؛ این تضمین معمولا هنگام استخدم کارگران فیلیپینی، معمولا دیده نمیشود. اگر برای استخدام پرستار و مراقب کودک، کمک نیاز دارید با تیم پشتیبانی آچاره تماس بگیرید تا به طور مفصل، راهنماییتان کنند.
آنها ممکن است به عنوان یک پرستار پرسنل، پرستار بهداشت جامعه، پرستار آسایشگاه، پرستار سالمند، پرستار بالینی، پرستار مدرسه، پرستار خصوصی، مربی پرستار یا یک پزشک پرستار به بازار کار وارد شوند. بهزاد کوشکی، یکی از پرستارانی است که مهاجرتش از دانمارک به انگلیس، توجه رسانههای دانمارکی را جلب کرده است. کوشکی از ایران به عمان مهاجرت کرده بود و سپس از آنجا برای ادامه حرفه پرستاری خود به دانمارک نقلمکان کرد. او سال گذشته با توجه به قوانین به ظاهر راحتی که دانمارک برای مهاجرت پرستاران ایرانی در نظر گرفته بود به این کشور رفت اما مشکلات اداری فراوان او را از این اقدام پشیمان کرد. زنان فیلیپینی در ایران معمولا در مشاغلی مانند مراقبت از کودک و سالمند، کارهای خدماتی در منازل و آموزش زبان انگلیسی مشغول به کار می شوند.
این گزارش، از آلمان، ایتالیا، کانادا، کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند عمان، امارت و قطر، به عنوان محبوبترین مقاصد کادر درمان نام برده است. در حالی که پرستاران در ایران مسئولیت زیادی در سیستم درمان دارند، حقوق پرستار در ایران طور قابل توجهی کمتر از پرستارها در کشورهای توسعه یافته است. این موضوع باعث شده بسیاری از پرستاران ایرانی به فکر مهاجرت به کشورهای دیگر بیفتند. در جدول زیر میانگین حقوق درآمد رشته پرستاری ۱۴۰۳ در ایران و کشورهایی که پرستارها معمولا به آنها مهاجرت میکنند آمده است. پرستارها چه در ایران و چه در دیگر کشورهای جهان، مسئولیت مهمی در سیستم درمان دارند و به سلامت و بهبودی افراد کمک میکنند. این شغل پیراپزشکی علاوه بر مسئولیتهای سنگینش به دلیل اهمیت اجتماعیی که دارد مهم و با اهمیت محسوب میشود.
مهاجرت پرستاران به انگلستان طی سالهای اخیر به دلیل نیاز فزاینده به نیروی کار ماهر در سیستم بهداشت و درمان این کشور افزایش چشمگیری داشته است. انگلستان با یکی از پیشرفتهترین سیستمهای بهداشت و درمان در جهان، معروف به NHS (National Health Service)، همواره به دنبال جذب پرستاران ماهر از سراسر جهان است تا بتواند کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی خود را حفظ کرده و در نهایت بهبود بخشد. سپس پرستار باید با یک کارفرمای ترکی ارتباط برقرار کند و از وی پیشنهاد شغلی دریافت کند. برخی از متقاضیان مهاجرت به آلمان در رشته پرستاری ، پس از انجام فرایند معادل سازی در کشور آلمان ملزم به شرکت در آزمون و یا شرکت در دورههای تکمیلی برای نهایی کردن این فرایند میشوند. در این مرحله متقاضی میتواند برای شرکت در آزمون یا دوره از طریق سفارت آلمان در ایران درخواست ویزای خود را برای ورود به این کشور ارسال نمایند. مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی چندی پیش نیز به کارگیری و اشتغال بانوان اتباع خارجی به عنوان خدمه یا عناوین دیگر در منازل را غیرقانونی اعلام کرده بود.
کشور فیلیپین در جنوب شرقی آسیا قرار گرفته است و یکی از کشورهای ارزان در دنیا به شمار می آید. این نوشتار توسط کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت و در رابطه با شرایط بازار کار رشته پرستاری در فیلیپین نوشته شده است، اگر قصد ورود به بازار کار رشته پرستاری در فیلیپین را دارید تا پایان با ما همراه باشید. شرایط مهاجرت پرستاران به انگلستان مستلزم داشتن مدارک تحصیلی معتبر، تجربه کاری کافی و داشتن مهارتهای زبانی مناسب است. پرستاران بین المللی باید مدارک تحصیلی خود را معادلسازی کنند و از سازمان NMC (Nursing and Midwifery Council) تأییدیه دریافت کنند. این روند شامل ارزیابی مدارک تحصیلی، گذراندن آزمونهای تخصصی و زبان انگلیسی و ارائه مستندات کاری است. گرفتن تاییدیه تحصیلی برای مدارک ترجمه شده کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری و سپس ثبت نام آزمون پرومتریک جز اولین مراحل مهاجرت پرستاران به عمان محسوب میشود.
تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا میتواند برای پرستاران شروع یک مسیر تازه و سرشار از موفقیت باشد. به گفته او، در حالی که پرستاران حتی بخشی از وظایف پزشکان را انجام میدهند، از نظر حقوق و جایگاه اجتماعی در یک سطح قرار ندارند. ساعات طولانی کار، کمبود نیرو و حقوق پایین، از عمدهترین مشکلات این قشر است که بعد از کرونا گویا تشدید هم شده است. اما به جز این، مشکلات اصلی پرستاران در ایران کدامها هستند و چرا و با چه هدفی شاهد این حجم بالای مهاجرت در بین این قشر هستیم. هزینههای مربوط به جابهجایی، اسکان و زندگی در کشور جدید میتواند بسیار بالا باشد.
این مطلب به بررسی ابعاد مختلف زندگی زنان فیلیپینی در ایران می پردازیم با ما همراه باشید تا زندگی آن ها در کشور ایران بیشتر آشنا شوید. کشورهایی با نظام بهداشتی پیشرفتهتر، مانند ایالات متحده و انگلستان، تمایل به ارائه مزایا و دستمزدهای بالاتری برای پرستاران دارند. پرستاران شاغل در انگلستان معمولاً حقوقی بین ۳۰ تا ۴۵ هزار پوند در سال دارند که معادل ۲,۵۰۰ تا ۳,۷۵۰ پوند در ماه است. سیستم سلامت ملی انگلستان (NHS) برای پرستاران امنیت شغلی، مزایای درمانی و فرصتهای ارتقا شغلی فراهم کرده است که این شغل را برای بسیاری از افراد جذاب کرده است. سطح کیفی بالا و مهارت قابل توجه پرستاران ایرانی همواره مورد تایید کشورهای مختلف جهان بوده و جایگاه پرستاران ایرانی از جهت علمی در سطح خوب دنیا قرار دارد.
این مبلغ ممکن است با اضافهکاری، شیفتهای شبانه و مزایای دیگر افزایش یابد و به عدد بیشتری برسد. پرستاران کودک ماهر و باتجربه ایرانی که چنین مسئولیتهایی را به عهده میگیرند؛ معمولا دستمزدشان بالاتر است. بنابراین معمولا هزینه ماهانه استخدام چنین فردی با توجه به این چند وظیفه مورد نیاز برخی خانوادهها، اقتصادیتر است. متقاضیانی که قصد کار در این کشور را دارند باید به زبان فیلیپینی یا زبان انگلیسی (به عنوان زبان دوم) تسلط داشته باشند تا بتوانند با بیماران و همکاران خود ارتباط برقرار کنند. پرستارانی که علاقه دارند کار در فیلیپین را تجربه کنند باید دارای مهارت های زیر باشند. دریافت مدارک تحصیلی از دانشگاههای معتبر بین المللی میتواند شانس یافتن شغلهای بهتر با درآمد بالاتر را برای پرستاران افزایش دهد.
متوسط پرستار ثبت نام شده در آلمان حدود یورو (تقریبا دلار) در سال درآمد دارد. آلمان به دلیل اقتصاد قوی، استاندارد بالای زندگی و میراث فرهنگی غنی شناخته شده است، اما پرستاران ممکن است با چالش هایی مانند موانع زبانی و سیستم پیچیده مراقبت های بهداشتی روبرو شوند. طبق گزارش یکی از رسانههای دانمارک، سه پرستار از چهار پرستاری که برای کار در دانمارک درخواست میدهند، ایرانی هستند و هموطنان ما، بزرگترین گروه پرستاران خارجی در این کشور را تشکیل میدهند. در سال 2022، دانمارک 500درخواست مجوز کار از پرستاران ایرانی دریافت کرد که 75درصد کل درخواستهای دریافت شده از طرف پرستاران خارجی در دانمارک بود. همچنین در سال 2020، 80درصد از کل درخواستها مربوط به پرستاران ایرانی بوده است.
گذراندن این دوره برای گرفتن تاییدیه از دولت دانمارک یک امر ضروری است و در غیر این صورت، پرستاران نمیتوانند در رشتهای که در آن تخصص و سالها سابقهکار دارند، مشغول شوند. پرستاران ایرانی معمولا در این فاصله در مشاغلی مانند نگهداری از سالمندان که نیازی به مدرک پرستاری ندارد، مشغول میشوند اما خانم یزدانیان نمیخواهد بعد از این همه تلاش، تا آخر عمر به عنوان پرستار سالمندان باقی بماند. اصلی ترین دلیل مهاجرت زنان فیلیپینی به کشورهایی مانند ایران، جستجوی فرصتهای شغلی بهتر است. عوامل دیگری مانند مشکلات اقتصادی در کشور مبدا و امید به زندگی بهتر نیز در این تصمیم گیری تاثیرگذار است. اما متاسفانه، بسیاری از زنان فیلیپینی در ایران مهارت های خود را دست کم گرفته و به عنوان خدمتکار در منازل مشغول به کار می شوند.
در جدول زیر میتوانید تفاوت حقوق پرستاران در ایران با برخی کشورهای اروپایی را مشاهده کنید. درآمد پرستاران در کشورهایی با هزینه زندگی بالا، مانند انگلستان، استرالیا و سوئیس، به طور طبیعی بیشتر است تا افراد بتوانند هزینههای زندگی را پرداخت کنند. نظر همهی پرستاران این است که حقوق آنها برای یک نوبت کار ترمیم شود تا بتوانند فشار کار خود را کم کنند و در یک نوبت به معنای واقعی زحمت و تلاش خود را ارائه دهند. مراحل مورد نیاز برای پرستاران اینجا از طریق شخص متقاضی و یا از طریق موسسات کاریابی بین المللی و یا موسسات مهاجرتی صورت میپذیرد. در هر حال طی کردن مراحلی که در ادامه به آن اشاره میکنیم در هر دو روش الزامی است.
این کشور با زیرساختهای مدرن و استانداردهای زندگی بالا محیطی مناسب برای حرفهایهای حوزه بهداشت و درمان فراهم میکند. پرستاران با مهاجرت به امارات میتوانند از امکانات رفاهی عالی، محیط کاری مدرن و درآمد مناسب بهرهمند شوند. از انجا که یادگیری زبان آلمانی حداقل تا سطح b۲ ممکن است بیش از یک سال به طول بیانجامد بنابراین متقاضیان مهاجرت پرستاری به کشور آلمان میبایست در اولین گام نسبت به یادگیری زبان آلمانی اقدام نمایند. در مقطع تحصیلی کارشناسی پرستاری در فیلیپین به مباحثی مانند ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری، کاهش خطر و بازیابی سلامت توجه خواهد شد. هدف این برنامه توسعه دانشجویان پرستاری است که قادر به ارائه مراقبت های جامع به افراد در سنین، جنسیت و وضعیت سلامتی مختلف هستند.
پس از قبولی در این آزمون متقاضیان میبایست نسبت به پیدا کردن کارفرمای مورد نظر اقدام نمایند. پس از آن متقاضی با دریافت مجوزهای لازم برای کار میتواند اقامت موقت کشور عمان را اخذ نماید. تقریباً در همه روشهای مهاجرت یک پرستار به کشور کانادا وی باید تا حدی به زبان انگلیسی مسلط باشد. اگرچه ساعت تسلط متقاضیان به زبان انگلیسی ممکن است در روشهای مختلف متفاوت باشد. به طور مثال بسیاری از پرستاران برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق اسکیلد ورکر، ممکن است نیاز به دریافت مدرک زبان انگلیسی معادل آیلتس ۷ باشند ولی برای برنامه مراقبت از سالمندان و کودکان در کشور کانادا گرفتن آیلتس معادل نمره ۵ کفایت میکند. بنابراین شرط زبان انگلیسی برای مهاجرت پرستاران به کانادا با توجه به مسیر مهاجرتی این افراد به کانادا تعیین میشود.
البته ممکن است در مسیرهای مهاجرتی مختلف متقاضیان ملزم به ارائه برخی از مدارک دیگر نیز علاوه بر مدارک گفته شده باشند. کشور آلمان و وزارت بهداشت و همچنین اداره مهاجرت این کشور هیچ محدودیت سنی برای جذب پرستاران خارجی در مراحل مختلف این پروسه قائل نیستند. این یعنی پرستارانی که مدارک تحصیلی خود را از خارج از کشور آلمان دریافت کردند محدودیتی در معادل سازی مدارک پرستاری خود و همچنین برای درخواست ویزای کار در این کشور ندارند. البته لازم به ذکر است که در مراحل مربوط به پیدا کردن کارفرما در کشور آلمان هرچه سن متقاضی کمتر باشد شانس دریافت پیشنهاد شغلی و به تبع آن شانس مهاجرت موفق یک پرستار به آلمان یشتر میشود. یکی از مهمترین شروط پیش روی مهاجرت پرستاران به کانادا ارائه مدارک تحصیلی قابل تایید و معتبر در حوزه پرستاری به اداره مهاجرت این کشور است. اگرچه صرف داشتن مدرک پرستاری باعث معادل سازی آن در کشور کانادا نمیشود ولی شرط اولیه برای شروع فرایند معادل سازی مدارک پرستاری برای مهاجرت به کانادا ارائه ترجمه تایید شده مدارک پرستاری در ایران است.
یکی دیگر از شرایط مهاجرت پرستاران ایرانی به کشور آلمان داشتن حداقل دو سال سابقه کار مرتبط در حوزه پرستاری و به صورت عملی است. این سوابق میبایست پس از دریافت مدرک تحصیلی صورت گرفته باشد و سوابق پیش از آن مورد قبول نخواهد بود. یکی دیگر از مهمترین شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان داشتن مدرک تحصیلی از مراکز آموزشی است که مورد تایید وزارت بهداشت کشور آلمان است. این بدان معناست که اگر متقاضی مدرک تحصیلی خود را از دانشگاهی دریافت کرده باشد که توسط وزارت علوم و بهداشت کشور آلمان مورد تایید قرار نگیرد،عملاً با چندین سال سابقه کار نیز قادر نخواهد بود به عنوان یک پرستار به آلمان مهاجرت کند. سیستم جهانی مراقبت های بهداشتی کانادا اشتغال پایدار و مزایای خوبی را برای پرستاران فراهم می کند. متوسط پرستار ثبت نام شده در کانادا حدود دلار در سال درآمد دارد، با پتانسیل دریافت حقوق بالاتر در زمینه های تخصصی یا نقش های رهبری.
اگرچه این شغل به آن ها امکان کسب درآمد می دهد، اما با چالش هایی مانند ساعات کار طولانی، حقوق پایین و عدم امنیت شغلی همراه است. میانگین حقوق پرستاران در این کشور سالانه بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار استرالیا است که معادل ۴۵ تا ۶۰ هزار دلار آمریکا میشود. پرستاران شاغل در مناطق دورافتاده یا کسانی که در شیفت شب کار میکنند، معمولاً حقوق بیشتری دریافت میکنند. میانگین درآمد سالانه یک پرستار عمومی بین ۷۵ تا ۱۰۰ هزار دلار است که به طور میانگین ماهانه ۶,۲۵۰ تا ۸,۳۳۳ دلار میشود. پرستاران متخصص مانند پرستاران بیهوشی یا اورژانس میتوانند تا ۱۵۰ هزار دلار در سال درآمد داشته باشند.
امسال پرستاران اعتراضات گستردهای نسبت به وضعیت کاری و معیشتیشان داشتند که به ۵۰ شهر کشیده شد. نرخ پایین اضافهکاری، حقوق و کارانه دریافتی، کمبود نیرو، عدم پرداخت تعرفه طبق دستورالعمل مصوب، حق اشعه، حق لباس و حق مسکن مصوب وزارت کار، تبعیض و تعداد بالای شیفت کاری از موضوعات مورد اعتراض پرستاران بود. نتیجه آن شد که آبان ماه شریفیمقدم، اعلام کرد قرار است ۱۱ هزار پرستار استخدام شود. این عدد میتواند بخشی از کمبود پرستار را جبران کند، اما به گفته او آگهیهای استخدام بیجواب مانده و شغل پرستاری برای فارغالتحصیلان جذاب نیست. آنها ترجیح میدهند یا بیکار باشند یا سراغ شغل دیگری بروند، اما پرستار نشوند.
این سایت